2e Week in Griekenland

Door: Bas

Blijf op de hoogte en volg Bas

01 Mei 2009 | Griekenland, Kérkyra

Beste lezers,
hier weer een update van mijn avontuuren in het verre buitenland haha...
ik begin morgen aan de 2e week hier op Corfu, de stage plaats is best relax buiten al dat Grieks gezwets waar ik geen bal van versta... (kan iemand me hier misschien mee helpen?) haha.
ik wist vorige week niets meer te vertellen, maar ik weet deze week dus wel wat ik vorige week nog vergeten ben.
ik was de 2e dag van mijn verblijf hier als enige op het complex...
de assistent manager had mij en de manager uitgenodigd voor een bbq bij hem thuis.
dit was geen bbq zoals wij die kennen met verschillende soorten vlees... dit was een bbq met 2 lametjes boven 't vuur... haha
een van de andere gasten schepte iets op m'n bord wat mij wel lekker leek... dit was het uiteindelijk ook... maar mam als je hoort wat het is ga je niet geloven dat ik dat gegeten heb haha (lams lever).
de manager probeerde mij later nog schapen oog of tong te laten eten maar die heb ik toch maar afgewezen.

het andere verhaal over die foto met die auto band... we gingen wat mensen ophalen op 't vliegveld, en toen we halverwege op de weg richting Corfu-stad waren bleek er een vrij grote schroef bij ons in de band te zitten, zodat wij met een lekke band niet meer verder konden.
(goed opgemerkt moeders ;))
en nu over afgelopen week...
ben de dag voor eergister echt voor het eerst en m'n eentje aan het werk geweest. dagen van 7 uur 's morgens tot 3 uur 's middags.
vandaag was mijn dag van 7uur 's morgens tot 12 uur maar nu moet ik vanavond weer terug om 473 Bulgaren naar hun kamers te begeleiden...
dit is dan trouwens ook meteen de grootste chek in tot nog toe.
ik ga nu weer stoppen want over 8 minuten is mijn internet weer op en dan kan ik dalijk geen foto's meer toevoegen.
groeten aan iedereen en tot over kleine 150 daagjes ofzo ;)

• 01 Mei 2009 - 12:37

Moeders:

Ben je ook niet vergeten te vertellen wat het verhaal van de autoband op de foto is?
    Ben wel blij dat je nu (bijna)alles leert eten.
    mooie stropdas trouwens.

• 02 Mei 2009 - 22:35

Franka En De Rest:

Eindelijk wat echt nieuws. Joke is weer blij en Sjef natuurlijk ook. De foto achter de balie staat je goed. Geniet van deze ervaring. groetjes van de fam.janssen

• 03 Mei 2009 - 13:28

Marco En Monique:

Ziet er goed uit zo met de stropdag.Als je tijd hebt moet je eens kijken of je naar het hoogste punt van Corfu kunt gaan. Dit is best een leuke weg er naar toe.
    Veel plezier in ieder geval nog tijdens je stage.
    Groetjes, Marco en Monique

• 03 Mei 2009 - 14:09

Polski:

Je krijgt al een mooi kleurtje kerel. Ga je kamer eens opruimen!:p

• 03 Mei 2009 - 17:57

Nathalie:

Jaa Basje, had je maar een date met mij gehad dan wist je wat Grieks ;)Ff een spoedcursus Grieks ( in spreektaal)
    Jássu = Hallo (tegen vrienden)
    Jássas = Hallo (tegen je manager, is een soort u)
    Kaliméra, Kalispéra, Kaliníchta = Goedemorgen, goedemiddag, goedenavond
    Ti Kaanís? = Alles goed?
    Kalla, e si/sís? = Goed, en jij/u?
    Ne = Ja
    Ochí = Nee
    Kalleoreksi = Smakelijk eten
    Palle-kallo = Alstublieft
    Jammas = Proost
    Mallaaka = Klootzak :P

Als het nu niet meer lukt dan weet ik het ook niet meer :P

Greetz Naat :D

• 04 Mei 2009 - 07:58

Bram:

Bas! we misse uch auch!
    En zitte der auch wat knappe vrullie;)?

veul plezeer he dulle!

• 06 Mei 2009 - 21:59

Gerard, Els, Sim/Jol:

Hallo Bas,

't Ziet 'r nie uit as 'n vijf sterrenhotel mi uitzondering van die receptionist mi die stropdas!
    Veel plezier verder in Corfu. Wij waren vorige week in Side (Turkije)met Thieu, Merian en Bert en we hebben 't hartstikke leuk gehad.
    Wij hopen dat jij datzelfde gevoel hebt in Corfu.

• 09 Mei 2009 - 22:01

Paulos Van Meijlos:

Eei basje kerel,
    ich hoop detse t n bitje noh dien zin begintj te kriege doh..
    heei is t nog steeds kei zaat elke weak;) haha..
    tot snel weer eh
    x

• 13 Mei 2009 - 21:28

Laurent:

hoi bas,
    calimera
    die kleur op je gezicht is van de zon? of is kraagje te strak na die BBQ?
    ik heb al ergens anders geboekt. en er zal oo weinig plaats zijn geloof ik. zijn die bulgaren alweer weg? gezellig volk??

tot weer es

• 14 Mei 2009 - 12:38

Melissa (klasgenoot):

Hey bas,

Ik zie dat jij het wel naar je zin hebt daar.

Mijn vakantie zit er ook bijna op moet maandag beginnen.

Nog een hele fijne tijd daar en ik houd je verhalen bij.

Succes!

x Melissa

• 18 Mei 2009 - 18:57

Fam. Coenen:

Hey bas, is het zo saai daar dat je de verhalen niet met ons wilt delen.